tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Kiristyvää

Ei pakkasta vaan käsialaa. Aina kun neulon jotain kaksi (sukat, lapaset tmv.) neulon jälkimmäisen huomattavasti tiukempaa kuin ekan. Mistäköhän tää johtuu? Alitajuntainen pelko langan loppumisesta (tiukan neulominenhan luonnollisesta auttaa tähän)? Nyt taas Wyverneissä huomaan tekeväni näin. Onneksi pohjapuoli on joustineneulertta niin ero ei ole hirmu iso. Ryijylanka on kivaa lankaa neuloa, köyhän naisen Koigua; tiukkakierteistä mutta suloisen pehmeän merinon sijaan aika kovaa, toivottavasti myös kestävää.

Kun luettelin keskeneräisiä töitä viime postaukseksessa autuaasti unohdin Branching Outini joka on jo tarpeeksi pitkä mutta kun menin siihen virittämään kolmionmallisen aloituksen pitäisi nyt virttää myös samanlainen lopetus. Pitäisi siis ottaa kynä kauniiseen käteen, mutta puikot on kivemmat. Samoin kesken edelleen on se villapaita jota tein koulussa 8. luokalla... Vakaa aikomus olisi kylla saada se tämän kevään aikana loppuun, hihat puuttuvat. Langasta ja mallista tykkään vieläkin, mikä on sinänsä hämmästyttävää, onhan paita aloitettu vuonna 1988 tai 1989.

Selailin tänään kirjastossa Jo Sharpin Knitted Sweater Style -kirjaa. Käsittämätöntä miten auttamattoman vanhanikaisilta 9 vuotta vanhat neulemallit näyttävät. Osa kuvioista oli nättejä, mutta kaikki olivat malliltaan säkkimäisiä, istutettu hiha oli ilmeisesri täysin tuntematon käsite. Siinä mielessä vanhat-vanhat; 40-50-luvun neuleet ovat lähempänä tämän päivän istuvia malleja.

Olen nyt kamalan innostunut kaikenlaisista erilaisista sukkamalleista, erityisesti pitsisukista. Nancy Bushin sukkakirjat huutelevat mulle Amazonilta, mutta koetan vielä hillitä itseäni. Ovatkohan ne kivoja? Muita suositeltavia sukkakirjoja? Monia kivoja malleja löytyi tältä nettisivulta. Polvisukat olisivat myös tarpeen että voisi pitää hameita pakkasessa. Ostin tänään pakkaskampetta; toppahousut Seppälän -70% alesta ja "leggingsit" (niinkuin naisten pitkiä kalsareita nykyään kauniisti kutsutaan). Legginsit oli niin namut että pakko oli ostaa; valkoisia polkka-dotseja veden/mintunvihreällä pohjalla. Eiköhän täälä varustautumisella saada lämpötila plussan puolelle ja loskaa kadut täyteen.

1 Comments:

Blogger KirsiÄr said...

Ihan mukavia sukkamalleja löytyy Interweaven subscriber only -osiosta. Ennen joulua IK julkaisi salasanan, joka näyttää toimivan vieläkin: cable

ke helmik. 08, 08:45:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home