maanantaina, elokuuta 28, 2006

Lomaltapaluukrapula

...on ollut tällä kertaa tavallista huomattavastí pahempi, viime viikon olin töissä ihan tötteröö, ja viikonloppukin meni lähinnä toipuessa. Tässä pikkuisen väliaikaraporttia:

Tällaista sain aikaan lomalla, ei siis tullut ihan pelkästään pehvaa raavittua. Olin kaksi päivää kestävällä kasvivärjäyskurssilla, tässä saalis: kilo sateenkaarta:













Huppusalainen neuleystävänikin on muistanut minua ihanalla paketilla. Ihan kuin olisi joulu ja synttärit yhtä aikaa! Valitettavasti en saanut päivännäön aikaan otettua kuvia, lanka on luonnossa paaaljon kauniiimpaa ja lämpimämmänsävyistä. Mukana oli myös mallitilkku miltä lanka näyttää huovutettuna, en tosin tiedä raaskinko huovuttaa, en haluaisi hävittää langassa olevia lukuisia sävyjä. Kiitos salkkarilleni!













Koska keväällä tekemäni oranssi baskeri ilmoitti kaipaavansa huivikaveria, ostin Helsingissä käydessäni Vihreästä Vyyhdistä oranssia puuvilla-viskoosilankaa josta on alkanut syntymään Hellepäivän huivi. Koska hellepäivät ovat toivottavasti jo ohi, teen vähän pienemmillä puikoilla (nelosilla) ettei tule ihan niin verkkoa.













Samaisella Hgin reissulla kerkesin Finnconissa notkumisen lisäksi kerkesin myös Menitaan ja sorruin siellä Rowanin uutuuslankaan Tapestryyn jota juuri laitettiin hyllyyn. Ihanan tuntuinen villa-soijasekoite ja kauniit sävyt, siirtyminen väristä toiseen todella hieno ja tykkään tuosta ees-taas efektistä; siis että värien järjestys vaihtuu välillä. Siitä on aloitettu My So Called Scarf:













Mutta ei ole Rowankaan täydellistä; näin nerokkaasti on jatkettu lankaa solmukohdassa. Että näin kauan riitti iloa hienoista värisiirtymistä. Ei oikein huvittaisi arvokasta lankaa metritolkulla napsia välistä poiskaan.













Olen myös kärsinyt neuletapaamisvieroitusoireista, oli melkoinen kylmä kalkkuna siirtyä viikottaisista tapaamisista monen viikon taukoon. Onneksi muutkin ovat ilmeisesti halunneet tiuhempia tapaamisia ja ylihuomenna on neulomisseuraa tarjolla. Jee!
Pahoittelen pimeitä kuvia; kasvivärilankakuvaa lukuunottamatta kuvat on jouduttu ottamaan sisällä ja salamalla, ei taas viikonloppuna tullut mieleen neulomusten kuvaaminen.
Yritän saada tehtyä tarkempaa raporttia tuosta värjäyskurssista ja käytetyistä kasveista ynnä muusta, jos jotain semmoinen sattuisi kiinnostamaan.
Ehktäänyttästäalkaataasjoskussujumaan.