maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Comfort Blanket

Yksi iäisyysprojektini on saanut viime aikoina harvinaisen paljon huomiota. Peittopala paksusta Pirkasta ainaoikein sopii varsin hyvin tämän hetkiseen fleguun oloon.Malli on alunperin Rowanin klassista viikonloppua, mutta minulla on vain SKL-versio.
Lankoja olen ostellut pikkuhiljaa; kirpparilta, Verkarannasta ja tietenkin Taito Shopista; jämäkerälaarista ja ihan hyllystäkin.
Värit on valittu ihan mutu-tuntumalla, mikä milloinkin on ollut mieleen. Haluan peittoon sellaista "jämälankameinkiä".
Noin 40 lappua on valmiina, noin 100 tarvitaan joten työsarkaa on vielä toviksi jos toiseksekin. Yhden lapun koko on n. 15x15 cm.
Lapuista on ommeltu kasaan tasan 12 kappaletta, saa jo vähän mallattua miltä peitto tulee näyttämään. Yritän aina välillä ommella ja päätellä pois langan päitä, niin ei ole sitten joskus tulevaisuudessa ihan niin hirmuinen urakka edessä.

13 Comments:

Blogger kirsi said...

OOO! Tuon valmistumista odotan kyllä innolla :) Ihanaa kun ihmiset vilauttavat välillä näitä paloista koostuvia ikuisuusprojekteja ja vaikka valmistuminen kestää niin lopputulokset ovat aina niin upeita eli malttaa odottaa.

Sä oot kyllä kaukaa viisas kun hoidat sitä "jälkikäsittelyä" jo nyt :)

ma tammik. 21, 03:28:00 ip.  
Blogger Maaru said...

Raikas!

Teit jälleen puikkopäiväni - kurkkaahan blogiini, siellä on sinulle tunnustus! :)

ma tammik. 21, 05:24:00 ip.  
Blogger Raglana said...

Ihana, upea peitto tulossa. Noissa väriyhdistelmissä on just sopivasti jäätelömäisyyttä olematta liian makea. Wau!

Totesin jo heti aluksi omassa palapeittoprojektissani, että paras kun päättelee kaikki langanpäät heti. Pieni pino paloja tulee pääteltyä nopsaan. Lopuksi ei tartte sitten kuin yhdistää palat.

Niin, mitkä jämälangat? Ei mulla ainakaan ole samaa lankaa tusinaa / tiu eri väriä JÄMINÄ ;-)

ma tammik. 21, 05:28:00 ip.  
Blogger jules said...

Ompas hauskan näköinen peitto tulossa!

ma tammik. 21, 05:45:00 ip.  
Blogger Karoliina said...

Mä tein joskus sellaisen virkatun puseron, jossa oli jotain 150 samanlaista kukkasta, jotka ommeltiin kiinni toisiinsa. Jätin aina lopuksi pitkähkön pätkän lankaa, että sain samalla yhdistettyä palat ja pääteltyä langat.

ma tammik. 21, 07:52:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Kirsi: Kiitos, jos vaikka jo ensi talvena pääsisi peiton alle. Kaikenlainen kaukoviisaus on kyllä poikkeuksellista, yleisempi on jälkiviisaus.
Maaru: Kiitos tunnustuksesta!
Raglana: Mulla ei ihan kuri riitä joka lapun jälkeen päättelyyn. Pitää ruveta ottamaan aina lappuja tapaamisiin, hyvässä seurassa tylsä hommakin sujuu. Jos sattuisi tehtailemaan Taito Shopin kirjoneuleita niin sitten ehkä olisi noita jämiä montaa väriä ;-)
Jules: Kiitos!
Karoliina: Melkoinen homma ollut paidasssa. Noissa lapuissa on langanpäitä 4 + ommeltava sauma, olen ommellut sauman kolmelle langalla + päätellyt ja jättänyt "nurkkalangan" peiton kokoamista varten.

ti tammik. 22, 12:15:00 ip.  
Blogger Rouva Oranssi said...

Jos välttis tahtoo, mulle saa opettaa miten tuommoinen tilkku tehdään. Treen miiteissä tai sähköisesti. Olisi joskus tarvetta ehkä... tai sitten ei, mutta kivan näköisiä ovat. Sulle tulee nasta peitto!

ti tammik. 22, 12:24:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Rouva Oranssi: Juu, ontsii. Tapaamisessa sitten vaikka, jos ei ole kiire.

to tammik. 24, 06:08:00 ip.  
Blogger Tanja said...

Hauskanoloinen peitto tulossa sinulla! Minullakin iskee välillä hinku aloittaa palatäkkiä, viimeksi tämän viikon alussa, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Sellainen värikäs neulottu on minullakin mielessä!

Tsemppiä koitokseen:)

pe tammik. 25, 08:53:00 ap.  
Blogger Martsuli said...

Minulla on tekeillä samanlainen peitto. Olen tehnyt sitä jo pari vuotta... 60 palaa on valmiina. Hieno peitto sinulla tulossa!!

la maalisk. 22, 01:35:00 ap.  
Blogger hipsu said...

Hei!
Ihania tilkkuja! Voitko kertoa miten noita tehdään, kun en löytänyt ohjetta mistään...?Tuollaista tilkkupeittoa olisi tarkoitus itsekin alkaa värkätä :)

la maalisk. 22, 09:38:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kivoja lappuja, muistatko missä lehdessä oli ohje? kiitos maara

su syysk. 28, 01:54:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

pe jouluk. 17, 11:12:00 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home