maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Sitäsuntätä

Ei täällä nyt ihan pelkästään olla käsien päällä istuskeltu, vaikka siltä välillä tuntuukin. Kirpputoreilla on tietenkin käyty, jonkin verran neulottu (jopa julkisesti), vähän ommeltu ja jopa aavistus ristipistoiltu!

Kesän ykköspyyhe löytyi kirpparilta, kyllä nyt kelpaa lähteä rantsuun. Kuvassa myös realistin juhannuspitsi; pitkähihainen paita Samoksesta. Vartalo-osa on jo kainaloissa, nyt teen hihoja. Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla neuloa molempia hihoja yhtä aikaa yhdellä pitkällä pyöröllä sukkapuikkojen sijaan. En nyt vielä ole täysin vakuuttunut menetelmän kätevyydestä / nopeudesta mutta kaikkea pitää kokeilla.

Taas yksi kolmiohuivi. Valmistui jo aikaa sitten,odottaa pingotustonttujen vierailua. Kirja olkoon vinkkinä mikä huivi on kyseessä. Kangas ei kirpparilta vaan Boutique Larasta; lopettavasta mummomekkokaupasta/ompelimosta jonka kangas/nappivarastoja kaikki manselaisneulojat ovat vissiin käyneet penkomassa. Huivilanka sentään kirpputoritavaraa.

Ystävä sai lahjaksi kesäkassin. Tämän tapaisia olen pitkään ihaillut pitkin Blogistaniaa, lopullinen kaava ihan omasta päästä. Tilkkupuuvilllaa, valkaisematonta peruspuuvillaa ja tukikangasta, Neurokankaasta; mistäpä muualtakaan.
Kassista tuli varsin passeli. Mikä siinä onkin että lahjaksi tarkoitetut onnistuu aina paremmin kuin itselle tehdyt? Muutama tällainen pitää ommella lisää, kankaista ei ainakaan ole pulaa...

Tiikeriristipisto-fufo paljastui jostain asunnon sedimentistä kun etsin jotain ihan muuta; ja olen siihen taas muutaman rastin tehnyt. Ihku-pihku peltipurkki löytyi lähikirppikseltä, ja osoittautui sopivaksi kodiksi kirjontavälineille kun kirjontakehyksetkin sinne mahtuvat. Toisaalta kansi toimisi myös tarjottimena; esim. piknikillä voisi pakata pullat purkkiin ja käyttää kantta tarjoiluun.Alla olevan lasten lakanan ostin luistelua harrastava kummityttö mielessä, jos hälle kassia / tyynyä tmv. tekisi. Saa nähdä raaskiiko tuota ikuna saksia.