tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Sieniä sateella

Koska keli oli tänäänkin näin kovin sateinen

















sienestämiseenkin tarvitaan vähän enemmän mielikuvitusta.

Tällaisia kääpiä kasvaa ilmeisesti jossain Jyväskylän suunnalla, sieltä päin SNY:ni paketit ainakin tulevat. Mukana seurasi huovutusneula, joten sitäkin lajia pääsee tässä kokeilemaan. Sormiparkojani on varoitettu...














Tälläistä jäkälää on ruvennut nousemaan juurakkoon, kasvuston pinta on miellyttävän silkkinen; tosin myös vähän nypähtävä.














Ja näin upea herkkutattirypäs löytyi Laukontorin lähistöltä tänään. Vaikkei sienipaikkoja pitäisikään paljastaa, esiintymä oli sen verran runsas että siitä riittänee muillekin. Pienenä negaationa on mainittava tateista huokuva voimakas ominaistuoksu; hieman tupakkaa muistuttava haisu, saattapi johtua ravintola Kaijakan läheisyydestä














Taaksejääneet sienestysvuodetkin kasvoivat eilen yhdellä, henkilökohtainen suurkatastrofini tosin tapahtui aika monta vuotta ennen WTC-iskuja. Kiitos SNY:lle lahjasta ja kortista! Kiitos myös niistä lehdistä, tulivat aikaa sitten; en ole vaan saanut postattua.

10 Comments:

Blogger laurar said...

Aikas mainioita löytöjä oot tehnynnä. Myöhäiset onnittelut!

ti syysk. 12, 10:02:00 ip.  
Blogger Katja said...

Onnittelut myös minulta! Juhlin itsekin WTC-vuosipäivänä.

ti syysk. 12, 10:12:00 ip.  
Blogger Vilma said...

Onnittelut sekä synttäristä että loistavasta sienestyssaaliista! Mä en ikinä osu tommosille lanka-apajille kirppareilla, sulla on selvästi jokin lahja sen suhteen. ;)

ke syysk. 13, 10:20:00 ap.  
Blogger katinkontti said...

Kiitokset onnitteluista; vuosia tulee vaan ei viisautta tjv.
Kvilla: Onnea sinnekin päin!
Vilma: Ehkä kyse on vaan todennäköisyydestä, mä notkun kirppareilla aikas paljon. Mutta tuolla kannattaa nyt käydä; lankaa oli todella paljon, mm. luonnonväreillä värjättyjen (kuvan punaiset ja vihreäsäv.) kilohinta taisi olla 40e luokkaa. Se röökinhaju on tosin aika huomattava, mutta eiköhän siihen pesu/tuuletus auta.

ke syysk. 13, 11:01:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ei voi olla totta, onko toi sukka Baudelaire? Meillä on kyllä edelleen joku sielujen yhteys, Baudelaire nimittäin pääsi munkin puikoille tällä viikolla :)

pe syysk. 15, 11:26:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ei tuo sukka taidakaan olla Baudelaire... mutta melkein samanlainen kuvio, kaunis!

pe syysk. 15, 11:28:00 ap.  
Blogger katinkontti said...

Maaria: malli on Tiger Eyes; Socks, socks, socks -kirjasta. Ihan vaan kavennuksia ja langankiertoja mutta näyttävä. Baudelairetkin on ihqut. Ja ootko jo käynyt katsomassa uusimman Magknitsin sukat; ne meni kaikki todo-listalle.

pe syysk. 15, 02:03:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo...*huoh* milläköhän ajalla niitä...? Mulla loppuu tekemiset ensi vuosikymmenellä ja sekin vain siinä tapauksessa ettei enää ilmesty yhtään kivaa mallia.

la syysk. 16, 03:21:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos vinkistä, kuten blogista voi nähdä kävin tänään pörräämässä samoilla apajilla :)

la syysk. 16, 06:29:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kunpa päivittäisit blogia tiheämmin, niin olisi helpompi pysyä perillä mitä sinulle kuuluu ja sitten aina muistaa sinua jollain pienellä lähetyksellä:-)

Paketti on muuten tulossa... Tarkkailehan postiasi;-)

T: Salainen Neuleystäväsi

ke lokak. 04, 02:46:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home