tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Aikaista joulua seuraa myöhäinen kiitospäivä

Eilen illalla kun raahauduin töistä kotiin odotti postimieheltä viesti että olisi ollut pakettia tarjolla. Tänään tietysti unohdin ottaa kortin mukaan kun läksin töihin, mutta pakko oli vielä lahteä uudestaan kaupungille ja postiin, onneksi matka ei ole pitkä. Viimeinen SNY-pakettihan siellä odotti, niin kuin oli arvannutkin. Ja mikä paketti, aivan mieletön!
Sisältöön kuului: kerä Step-lankaa, 2 kerää Maija-lankaa, joulukorttipussi, muistikirja, piparkakkumuotti, serviettejä ja tummaa herkkusuklaata. Megamahtavaa. Ja samalla selvisi että tämän (ja aikaisempien loistavien pakettien) takana on ollut Villapallo. Kiitos, kiito, kiitos, KIITOS! Nämä tulevat varmasti käyttöön, aivan kuin aikaisemmat lankalahjasi.

Kaikista paketin ihanuuksista ihanin mielestäni on tämä korttipussi. Käsinkirjailtu paksulle pellavakankaalle. Ja tämä tulee todella tarpeeseen, mulla ei olekaan ollut oikein paikkaa mihin laittaa joulukortit.

Kävipä tässä päivänä muutamana että neiti Viimetippa oli ostamassa lankaa omalle SNY:lleen (chez Aili), mukana oli myös neiti Enikinäostaenäälankaa-Ainakaanennenseuraaviamessuja. Mitä tästä seurasi? Minulla on uutta sukkalankaa. Etunimi Silja, sukunimi Gjestal, ilmeisesti yläkuvassa olevan Maijan sisar tahi muu lähisukulainen. 80% ullia, 20% nylonia, 150 m/50 g. Värit oli vaan just mun viime aikojen lemppareita. Onko kellään kokemuksia tästä langasta (tai Maijasta) sukkalankana?
Sain myös itseltäni nimipäivälahjaksi alla olevan kirjan. Tätä voin suositella kaikille joita muodin historia kuvien muodossa kiinnostaa. Ja hintakin oli oikein mukava 10,90€. Kirja kattaa koko 1900-luvun, mutta painottuu mukavasti ensimmäiseen puoliskoon. Yli 750 sivua, ja melkein joka sivulla kuva, parhaalla kaksi! Neuleita ei kauheasti, poimin alle parhaimmistoa.

Paquinin autoilusetti 1920-luvulta. Koko asun on musta jumalainen, mutta jo pelkästään tuon takin takia olisin valmis laittomuuksiin.
Radikaaleja rouvia myöskin 20-luvulta. Oikeanpuolesen pipa ihan parhautta.Jumppereita 30-luvulta. Näihin kun saisi mallit jostain, varsinkin tuo alempi pääsisi heti puikoille.
Pommisuojassa neulottiin toisen maailmansodan melskeessä. Tämän 50-luvun mekon kerrotaan olevan käsinneulottu. Ja neuletiheys on? Näistä 70-luvun sukista (sukkiksista) tulivat Söderat mieleen. Neulotun hamosen on vissiin suunnitellut Sonia Rykiel.
Olenko mä ainoa jonka mielestä tää betaversiokin on ihan paska? Mulla on mennyt yli tunti tän päivityksen tekemiseen kun ohjelma jurnuttaa koko ajan. vai johtuuko se siitä että siirsin kuvat ensin, ja kirjoitin tekstin vasta sitten. Ryydyttää...

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Siljasta on jotain kokemuksia, tässä neulomis-sellaiset.

http://mennahuu.vuodatus.net/blog/235376

Langassa tosiaan oli virhe, mutta valmistaja hyvitti sen ruhtinaallisesti lähettämällä neljä kerää lankaa.

Tykkäsin neuloa Siljaa, ja päädyin, kuitenkin kuten olin aikonutkin, antamaan sukat lahjakasi, joten pesun jälkeen käyttäytymisestä ei ole kokemuksia. Käytössä olen ne sukat nähnyt kerran ja hyvältä näyttivätkin!

ke marrask. 29, 08:27:00 ap.  
Blogger Pia Nore said...

Hei, kiva että tykkäsit paketista:-) Nyt on kvia kun voi kommentoidakin ihan omalla nimmarilla;-)

ke marrask. 29, 01:34:00 ip.  
Blogger joko said...

maijasta on vain hyvää sanottavaa, siljaa en ole kokeillut.

hauskoja nuo vanhat kuvat!

ke marrask. 29, 02:04:00 ip.  
Blogger KirsiÄr said...

Ei mitään käsitystä betasta. Ohitan aina sen kehotuksen vaihtaa betaan. Samoin ohitan aina suosituksne vaihtaa Picasaan, kun hello kai loppuu. Ajattelen sitä sitten myöhemmin...

On kyllä mageet vermeet noilla vanhoilla neuleihmisillä.

ke marrask. 29, 06:42:00 ip.  
Blogger Raglana said...

Luin Knitting Rules! -kirjasta, että jotkut eivät edes laske sukkalankaa "stash:ksi". Ei siis huolta, se on vain sukkamateriaalia, ei oikeastaan ollenkaan lankaa.

Pystyisköhän tuon takin siksakit toteuttamaan kavennuksilla ja lisäyksillä tasaraitoina, ei siis kirjoneuleena. Vrt. Rowan Mag 40:sta http://www.tinyurl.com/ydudxf

En ole ehtinyt käyttää kuin betaa, sen kanssa mulla ei ole (vielä) ongelmia, kunhan en yritä editoida jo julkaistua postia. Editoida voi vanhaakin, mutta editoidun, jo julkaistun postin julkaiseminen useinmiten hyytyy.

to marrask. 30, 04:41:00 ip.  
Blogger Unknown said...

Suuret suuret kiitokset paketista :)
Joudun vielä toistaiseksi menemään äitini luo kuvaamaan... saas nähdä koska on aikaa... Unicefin myyjäiset vie aika paljon aikaa nyt...

ti jouluk. 05, 06:00:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tein siljasukat pari vuotta sitten, eivätkä ole menneet oikein miksikään konepesuissa. Ehkä vähän on pohja kulunut ohuemmaksi, mutta eivät ne ainakaan nukkaantuneet ole. Suosittelen kyllä.

Sekkoko

ti jouluk. 05, 08:14:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home