keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Hajaantukaa, ei mitään nähtävää

...mitä todennäköisimmin ainakaan seuraavaan pariin viikkoon, meikäakka on nimittäin lomailemassa. Loma alkoi viikonlopulla mökillä jossa neuloin noin kolme riviä sorkkasukkaa ja pitsivillatakin hihojen resorit enkä sitten muuta. Toivottavasti tahti tästä vähän kiihtyisi.
Edellisellä lomapätkällä sain sentään neulottua nämä sukat:


















Hiljaa virtaa kymi -sukat
Pitsimalli kesän IK:sta, muuten malli omasta päästä. Aloitin varpaista, tein ekaa kertaa kantapäät jälkeenpäin.
Lanka OnLinie Supersocke
Puikot 2.5

Tässä varpissukkaa eli tabi/geishasukkaa eli sorkkasukkaa eli ravunsaksisyndroomasukkaa:

















Pariaan ja varttaan kaipailee yhä hän. Tai on pari jo varpaitten juurella saakka ehtinyt. Mallia otettu Spunmagistä (ja tietenkin muuteltu), lanka ostettu Virosta (puuvilla/tekokuitu). Mulla on ilmeisesti sama kuvausjärjestäjä kuin Ullassa, sukkalanka on tosin ostettu jo toukokuussa nuo viime kesänä ostetut Havaianakset mielessä...

Hauskaa kesän jatkoa kaikille, palataan asiaan elokuun loppupuolella!

tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Reikä päässä, eiku päällä

Että jaksaa Blogger takuttaa. Siitä syystä ei vieläkään sorkkasukkakuvia, nämä sain siirrettyä jopa noin tunnissa, ja siiten homma taas hyyty. Pyllystä moinen.

Tällaista olen tahkonnut, ettei vaan tarvitse koskea Icarukseen joka odottaa yhä purkamista. Sanotaanko vaikka että annan Tampesterin muille icarustaajille vähän tasoitusta...
















Aikuisena siitä pitäisi tulla hieman tämän kaltainen, paitti etten halua kaarevaa etuhelmaa (enkä aistikkaita ja käytännöllisiä kylkipusseja). Saasnynähämitätästkintulee...













Eilen jossain vaiheessa näkymä työpaikan partsin ovelta:













I'm only happy when it rains... (tosin tätä syytä onneen kesti vain noin 10 min)

keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Chanel, darling, Chanel....

Uusin Gloria kertoi että syysmuodin 10 kärjessä sijalla 4 on väljä neule. Suuri muhkea neule ja lyhyt neulemekko ovat syksyn muodikkaimpia vaatekappaleita.





Michael Kors











Hermes.
Voiskohan tuon karvahatun tehdä siitä Novitan uutuuslangasta (Foxy tmv.)?


















Kenzo tarjoa kaheksakytlukuista mohairmekkopaitaa ja esimerkin siitä mitä tapahtuu kun rimpsumopo karkaa käsistä. Tuohon saisi upotettua kaikki länganjämät.



































Chanelilta kaunis keeppi ja hame


































Tämän neulesuuntauksen luulisi ainakin olevan lankakauppiaille mieleen, enää ei kilo lankaa riitä mihinkään.


Lankavarastoakin on täydennetty:

Hahtuvaa ja pinkkiä lankaa Tullintori Pellavashopista puoleen hintaan. Hahtuvassa tosi ihanat sini-vihreä-turkoosisävyt. Siitä syntynee joku kassi syksyn tullen.













Tällaista ihanuutta toi lankatrokari Pirtin kehräämöltä. Unelmanohutta ja pehmeää kampavillaa. Tästä tullee pitsihuivi, ehkä se tulevan IK:n Swallowtail. Nyt vaan mietin että to dye or not to dye...













Olen saanut myös aikaiseksi yhden sorkkasukan, mutta en jaksa kaivaa sen kuvaa kamerasta. Neuletapamisessa toinen sukka ehti kantapäähän saakka, ehkä ne saa jopa valmiiksi ennen kuin varviskelit ihan kokonaan loppuvat.

Edit: Annelle ja muille kiinnostuneille; korvakarkkia. Varoitus; saattaa aiheutta tuolilla liukastumista ;-)

maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Päivän saalis

Tällaista tänään LYS:istäni; eli lähikirpparilta.

Tämän väitettiin olevan puuvillasekoitetta, mutta taitaa painottua siihen sekoitepuoleen, ainakin polttokokeen perusteella. Väri viehätti, aika muoviselta tuntuu neulottuna. Tätä on n. 320 g. Kuvissa oleva puikko on nro 3.







































Testailin sitten Suvin kanssa neulottuna, ei nyt ihan huono. Vihreän kanssa ihan jees. Jonkun vähän ohuemman luonnonvalkoisen langan kanssa voisi olla kanssa aika kiva.





























Toinen lanka olikin loistolöytö; 600 g Rondo Kangasvuokkoa. 40% pellava, 36% polyakryyli, 24% viskoosi, 50 G n. 185 m. Hintaa huimat 1€/kerä eli 12€ koko satsista. Väri ei ole ihan omin, mutta tätähän pitäisi (kai) voida värjätä. Lanka näyttää siltä että jokainen kuitu on omana säikeenään joten voisi tulla aika kivannäköistä.









































Mitäs näille / näistä tekisin? Ehdotukset tervetulleita.

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Such a Perfect Day

Ensin perheuutiset; talouteni on kasvanut uudelle jäsenellä, herra Panasonicilla, etunimet DMC-LZ2 Lumix. Ehkä blogistakin tulee nyt vähän mielenkiintoisempi. Tarkoitus olis nyt vähän säätää muutenkin, ehkä jonkinlaista relaunch partyakin (ja arvontaa) voisi koettaa saada aikaan.

P
äivän täydellisyys ei liity lainkaan neulomiseen ja hyvin vähän lankaankin, mutta pitää nyt silti siitä tänne kirjoitella, koska tänään oli juuri sellainen päivä jota voi muistella marraskuussa kun sataa räntää vaakasuoraan ja on muutenkin ankeata.
Suuntasin ystävieni kanssa jo aamupäivällä kohti Iittalaa. Jonkinasteiseksi perinteeksi on muodostunut käydä katsomassa Naivistit Iittalassa -näyttely, ja samalla nauttia alueen puotien tarjonnasta. Näyttely oli tänäkin vuonna varsin mainio, osa töistä nyt on vähän liika sokerisia makuuni.
Lemppareitani:
Petra Heikkiä: Catwalk














Nämä ovat ihan ykkösiä; Liisa ja Timo Ruokolaisen kierrätysmateriaaleista tekemät veistokset ja seinävaatteet:

















Tämä on musta aivan megaihana; räsymattoa, kaunista kangasta, rautaa ja nappeja!

















Näyttelyn ja shoppailun (Carelia-aterinsarjani kasvoi kahdella haarukalla) jälkeen oli picnicin vuoro. Se nautittiin läheisen järven rannalla, koivun varjossa ja vieressä olevan puuveneen tervan tuoksussa. Melkoista Suomi-idylliä! Picnicin jälkeen kaarsimme vielä takaisin lasikeskukseen, Kulta-Suklaan myymälästä löytyi jälkkäriksi suklaakuorrutteisa tuoreita mansikoita.
Iittalasta huruuttelimme vanhaa tietä Hämeenlinnaa ja sieltä Aulangon kauniiden maisemien kautta Metsänkylän tilalle, tarkoituksena ihmetellä tuota neulojille rakasta eläintä; alpakkaa. Karvanaamojen "vierailuaika" oli kuitenkin jo ohi, joten kurvasimme tien toisella puolella olevaan kahvila Leivintupaan. Se oli varsin mukava paikka ja sen pihalta löytyi sitten nämä neljä veijaria:













Myynnissä olisi myös ollut myös jumalaisen pehmeää perulaista alpakkalankaa (6e/50 g) ja oman tilan alpakka-villasekoitelankaa (16e/100 g). Jostain mielenhäiriöstä ja ehkä noin +30'C lämpötilasta johtuen en kuitenkaan ostanut lankaa vaan tyydyin kylmään mehuun (nytillan"viileydessä"jovähänharmittaa...).

Kotimatka kiersi vielä Lepaan ja Rönvikin viinitilojen kautta. Ensimmäisestä tuli ostettua muutama pullo siideriä.

Tässä on päivän ratsu-reima, valitettavasti tämä ihanuus on mulla vain lainassa. M&T; ei mitään kiirettä kotiin sieltä Englannistä!














Kun päivän lopuksi pääsi vielä uimaan tämä maisema silmien edessä (tosin vähän enemmän soft focus, kun ei tule noita laseja uidessa pidettyä), ei voi kuin lainata mainosta; kyllä Suomen kesä on sitten ihana!

tiistaina, heinäkuuta 04, 2006

Huomenna mennään Viikinsaareen...

Viikinsaareen, Viikinsaareen...
Ilmojen herra/rouva näyttäisi suosivan neulepiknikkaajia; 24 astetta ja melkein selkeää kuulostaa aika ideaalilta. Lueskelin tuossa Tampereen kaupungin sivuilta että saaressa olisi myös grillikatos. Tietääko kukaan tarjoaako kaupunki myös poltettavaa? Minä ainakin kärtsäisin mielelläni maggaraa, ovatko kaikki muut jo siihen vallan kyllästyneet tässä vaiheessa kesää? Pyhäjärvi on varsin uimakelpoinen, kävin aamulla testaamassa, eli mie ainakin meinasin ottaa uikkarit mukaan, uintiseura kelpaa myös. Ehkä sitä pulikoimisen ja syöpöttelyn välissä kerkeää muutaman silmukan neulomaankin...


Muuten voisi sanoa että neulerintamalta ei mitään uutta. Icarus eteni kiltisti pitsiin, ja jonkin matkaa pitsiäkin kunnes totesin a) huivista tulee liian suuri saajalleen b) lankakaan ei välttämättä riitä. Edessä on siis 30-40 kerroksen purkaminen. Seitinohutta kid-mohairia. Jep-jep. Täytynee noudattaa Yarnharlotin yleisohjetta ja käydä ensin vähäksi aikaa pitkälleen ja ottaa se lasillinen viiniä ennen kuin rupean siihen urakkaan. Huivi on nyt ollut eristyksissä muutaman päivän, ehkä se on laihtunut... Muutaman Bonnie-tilkunkin tekaisin sadepäivän ratoksi, nyt on taas liian kuuma käsitellä paksuli-Pirkkaa. Puuvillatoppi ei ole edennyt. Embossed leavesit ei ole valmiit. Kuumuus laiskistaa laiskaa entisestään. Katselen vaan Green Wingiä ja syön jätskiä. Ja unelmoin mansikkablondistä kirurgista joka ajaa Ducatilla...