perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Une mademoiselle tres heureuse

Meninpä sitten tilaamaan 4 Phildarin ohjekirjasta, ja enpä voi kuin yhtyä ko. firman palvelua ylistävien joukkoon. Tilaus netissä maanantaina, kirjekuori leimattu Ranskan postissa tiistaina ja postinkantajan eilen kotiin kiikuttama. Yli kilo herkkua 27 eurolla!
Parhaita paloja; muitakin kivoja oli. Ja mikä parasta (ja ihmeellisintä kun kyseessä on ranskalainen firma); kokoja on tarpeeksi.









































































































Tää oranssi paita on ehkä mun lemppareista lempparein; vähän samantapainen kun se yksi syksyn VK:ssa ollut, mutta jotenkin kivempi.
Käsi vaan vois puutua jos tuo poseeraus kuuluu asiaan paita päällä...















Vilma(ko) kaipaili ohjetta Volverissa olleeseen villatakkiin, tässä on vihreessä on miusta vähän samaa fiilistä:















Nyt on siis monta hyvää syytä ruveta vihdoin kertaamaan ranskankielta, onhan sitä joskus aikoinaan viisi vuotta opiskeltu ja laudatur kirjoitettu...

Jos ei olisi ollut niin pihillä päällä niin samat olisi saanut tuplahintaan myös englanniksi (jos joku vaikka näistä olisi innostunut, mutta omaa realistisemman kuvan kielitaidostaan).

Editin-editin-editti: Miks hemmetissä toi kuvien sijoittelu ei voi toimia niin kuin pitäisi? Mitä hyötyä on preview-toiminnosta jos se näyttää ihan omiaan?

keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Käpypää

Hip-hip-hurraa! Kone toimii taas. Sain sen fiksatua ihan itse puhelinneuvonnassa. Jee.

Valmistuneista töistä ensimmäisenä esittelyssä uusi päähineeni, jonkinlainen pipon ja baskerin välimuoto


Malli: Sunflower Tam, Norah Gaughanin Knitting Nature -kirjasta
Lanka: Pirtin kehräämön karstalanka, väri Syksy
Puikot: 5.5
Muutokset: lanka ohuempaa kuin ohjeessa, silmukkamäärä silti sama, korkeutta lisäsin, huovutus koneessa

Tästä siis lähdettiin, "käpykuvio" on hieno, langat sävyt upeat:













Mun piti tehdä "vähän reilu" ja "huovuttaa kevyesti" käsin, mutta:

















Elefanttinainenhan se siinä!


Käsinhuovuttaminen ei kutistanut tarpeeksi, joten ei kun koneeseen 40 asteeseen muun pyykin sekaan. Märkänä sisään lautanen (24H pastalautanen oikein hyvänkokoinen/mallinen) ja froteepyyhe.

Ihan hyvältä näyttää, kuviokin näkyy joten kuten:











Mahtuu päähänkin:













On mulla naamakin; olen siis oikeasti olemassa enkä pelkästään vilkkaan mielikuvitukseksi tuote:













Varsin lämmin pipa, edelleen vähän löysä (parempi kuin tiukka), oravat pyrkii osingoilla, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen. Malli on kiva, pitänee tehdä huovuttamatonkin versio.

maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Elossa ja potkii

En ole tippunut ylitse maailman reunan, eikä taivas ole pudonnut niskaani. Sen sijaan kotikoneeni on käynyt talviunille tmv., ja on tyydyttävä työkoneelta kirjoittamiseen.
Koneettomuus ei ole täysin huono asia, vuorokauteen on kummasti ilmestynyt lisää tunteja käsitöiden TEKEMISEEN sen sijaan että ihmettelisi tuntitolkulla muiden valmiita töitä, uusia ideoita, ohjeita ja lankoja virtuaalimaailmassa. Olenko siis ollut nettiriippuvainen? (KYLLÄ!)

Valmistuneita töitä on ei-niin-hellepäivänhuivi (josta tosin puuttuu hapsut), lenkurahuivi Tapestrystä My-So-Called-Scarfin mallineuleella, Swallowtail Shawl Pirtin kehräämön kampalangasta ja huovutettu versio Knitting Naturen Sunflower Tamistä (kiitos SNY:lle ihanasta Pirtin kehräämön Syksy-langasta). Kuvia joistain näistä keskeneräisenä / lankana löytyy täältä.

Paljon hupia on myös saatu työtoverilta lainatuista vyyhdinpuista ja kerijälaitteesta, karmea totuus siitä kuinka paljon mulla on lankaa on auennut ihan uudella tavalla kun seuraa yhä kasvavaa kerittyjen lankoja kasaa ja hitaasti pienenevää vyyhtikasaa...

Aina kun on ollut liian kivaa olen purkanut muutaman rivin Icarusta josta meinasi tulla liian suuri / lanka olisi tod.näk. loppunut. Mohair kun vaan on niin kovin takertuvaista sorttia. Olen myös miettinyt että pitäisikö sitä ruveta käyttämään lifelineja (näähh...).

SNY:ltä sain paketissa ihananpunaista Gedifran raitalankaa ja huovutettuja kukkia syksyn väreissä. Kiitos SNY!

Langasta voisi tulla vaikka tämä: