tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Hukassa

Hieman on tosiaan ollut hukassa bloggausinto, siivousinto, valokuvaamisinto, tiskausinto, ompeluinto, pyykinpesuinto, työssäkäynti-into, liikkumisinto jne. Onneksi tallella on ollut neulomisinto ja TV:n katselu -into, joten jotain valmista on tullut. Mutta todistusaineistoa siitä ei pahemmin ole (ks. yllä). En ole kauheasti saanut kuvia otettua, ja otetut kuvat ovat olleet typeriä ja rumia (malli tai neulomukset eivät noita ominaisuuksia tietenkään omaa). Varsinkin kuvan ottaminen villatakista itsensä päällä autolaukaisimellä on ihan hanurista. Ja vaate ilman ihmistä sisällä näyttää minusta mölliltä. Pitäisikö tässä vannoutuneen vanhanpiian luopua statuksestaan että minäkin saisin oman kotikuvaajan. Tai jos hakisi päiväkahviseuraa hauskojen neulekuvaushetkien merkeissä...
Jotta ei vallan kuvatta oltaisi, kaivetaan arkistoja (arkistojen helmet, arkistojen helmet; joko soi YleX-renkutus päässä?). Sieltä löytyy mm. pari joululahjaa jota ei ole tullut esiteltyä.

Pipo (taas)
Tällä lahjottiin siskoa. Malli on omaa sovellutusta Knitting Naturen Sunflower Tamista, ja auringonkukka muuttui joulutähdeksi. Tein tästä enemmän pipomaisen. Vähän liian löysä ja matala, mutta toiminee. Lanka on Sandnesin uutta Easyä (100% merino) jolla puolestaan minua lahjottiin neuletapaamispikkujouluissa (kiitos Emilia!). Kulutus n. 70 g.

Pehmokuusia (taas) ja kummituksia
Nämä veijarit pujahtivat kaveripariskunnan pakettiin. Kuusien ohje on yhä täältä, kummitusten kaava oli syksyn Marie Claire Ideesissä. Vähän joutui yksityiskohtia karsimaan jotta sai käännettyä. Kaikki päällikankaat ja napit kierrätystavaraa. Kummitusten sisällä on vanun lisäksi seetripuulastupussukat, joten niitä voi käyttää kaapin/laatikon raikastimina.

Vanhempaa huivisatoa edustavat:

Helleborus
Kaikille jo lienee Mustasta Villasta tuttu huivi, valmistunut joskus viime keväänä. Lanka mohair/villa/tekokuitu/glittersekoitusta, joka on lähtöisin Indiskasta eurolla ostetusta toppi/liivihärpäkkeestä (jossa kaiken kukkuraksi oli painijanselkä). Purkautui mohairista huolimatta varsin kivutta ja oli ihan mukavaa neuloa.

Swallowtail Shawl
Tämänkin ovat kaikki jo varmasti moneen kertaan nähneet. Ohje IK syksy 2006. Valmistunut joskus loka-marraskuun vaihteessa. Minun versioni on Pirtin kehräämön kaksisäikeistä kampalankaa. Mitat jokseenkin ohjeen mukaiset eli kaulahuivikokoa.
Joopa joo.

7 Comments:

Blogger AnneV said...

Joo! Soita vaikka sille mun blogissa mainitulle kaljulle tummalle miehelle ja kysy onks se alkuperäinen blondi ilmoittautunut. Mutta entäs sitten jos/kun suhde päättyy, niin voiko toista osapuolta kiristää uhkailemalla julkaista lemmenhuumassa otetut neulekuvat? Nakukuvat on ehkä perinteisempi kiristyskeino.

ti tammik. 23, 04:35:00 ip.  
Blogger Vilma said...

Tommoset yhden kuvassession suhteet vois olla aika tehokkaita; kuvaajan into ei ehdi laantua ja joka kerta sais aina erilaisia kuvia.

Tietty siinä on se vaara, että käy niinku Ruslanasille, eli kuvat vuotaa julkisuuteen just ennen lähes varmaa ja jo melkein plakkarissa ollutta Idols-voittoa. Eli jos oot aatellu osallistua Aidolssiin, niin kantsii vielä harkita tarkkaan noita kertakäyttökuvaajia.

ti tammik. 23, 05:01:00 ip.  
Blogger Minna said...

Tjaah, mulla on tällä hetkellä noista luetelluista innoista jäljellä vain TV:n katselemisinto - taitaa olla liikkeellä joku virus...

ti tammik. 23, 05:04:00 ip.  
Blogger Jatta said...

Oijoi, ilmoitus Aamulehdessä nimimerkillä "päiväkahviseuraa kuvaussessioiden kera" saattais aiheuttaa suoranaisen ryntäyksen sun kämppään, varo siis :D

Ahkerana oot ollu, swallowin "nupit" tulee ihkusti esille tuossa kuvassa!

ti tammik. 23, 06:28:00 ip.  
Blogger Satu said...

Tuon pipon kukkakuvio on todella kaunis.

Mulla on kotona sitä kuvausapua, mutta silti ne kuvat on aina huonoja. Ei se osaa ottaa sellaisia kuin itse haluaisin (i.e. näyttäisin 10 kg kevyemmältä)

ke tammik. 24, 11:19:00 ap.  
Blogger Hanna said...

Pitäisiköhän meidän vanhapiikaneulojien hankkia yhteinen kuvaaja? Voisi matkustella ympäri Suomea kuvaamassa meidän neulomuksiamme. Olisi siinä yhdelle miehelle tekemistä

ke tammik. 24, 02:17:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Anne: Voisin soittaakin, kunhan ei tarvi muuttaa Kaukajärvelle ja ruveta käymään karaokebaareissa.
Vilma: Aidols-ura on kyllä haaveissa...
Minna: Jos hautaisi telkkarin lankoihin; ja saisi katsoa vasta sitten kun on neulonut sen esiin?
Jatta: Joo, ja "neulekuva olisi kiva ylläri"
Satu: Miehen vika, selvästi :-)
Hanna: Hyvä idea, eikös tää neulominen ole semmoinen vähittäisvaatimus että voi vanhaksipiiaksi itseään kutsua.

Jos tilaisi sellaisen vuokra-aviomiehen, iskisi sille kameran kännyyn ja raahaisi pitkin maita ja mantuja hyvän valon ja kauniin lokaation perässä. Luulisi olevan vaihtelua lampunvaihtoon ja reikien poraamiseen.
Tai sitten sellainen koulukuvaustyyppinen ratkaisu. Tai jos änkeisi mukaan jonkun koulun kuvauksiin, villis päällä ja tukka jakauksella, ja ehkä vähän huulikiiltoakin.
Tai jos ajaisi ylinopeutta nopeudenvalvontakameraan uudessa sliparissa.
Tai...

ke tammik. 24, 05:38:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home