lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Kesä-kesä-kesä

Eipä kyllä kauhiasti kesältä näytä kun ulos katsoo, mutta lomaa ei sentään peruttu. Poistun koneen äärestä toviksi, noin parin viikon päästä nähdään (jos en ole joutunut velkavankeuteen käsistä karanneen lankashoppailun takia...).































Idolini Bertie Woosterin sanoin: Toodeloo!

torstaina, toukokuuta 18, 2006

My Bonnie Is over the Ocean...

Kai kaikilla alkoi soimaan se rasittavista rasittavin rallatus päässä? Hyvä.

Edelleen mennään lainakuvilla, mutta loman jälkeen mun pitäisi saada se Win98SE, ja omia (laadukkaita kännykameralla otettuja) kuvia.

Minun Bonnieni ei kyllä ole meren päällä, vaan palasina kassissa. Tarkoitushan oli tehdä fisupeitto puuvillalangasta. Jostain syystä minusta ja kaloista ei tullut parhaita kavereita, joten en sitten aloittanut sitä, ainakaan vielä. Joku peittoprojekti kuitenkin houkutteli, kun tääkin on niin ihq. Lämpötilakin kun laski takaisin villalukemiin rupesin sitten tekemään Rowanin Bonnie Blanketin ohjeella lappusia paksusta Pirkkalangasta. Lappujen teho on muuten tosi addiktiivista. Siitä huolimatta kasassa vasta n. 1/10 osa.























Työn alla on myös allaolevat sukat kevään IK:sta. Alussa hankaluuksia koon kanssa mutta nyt suhattu ohi kantapään. Siitä pääsenkin ongelmaani; kantalapun oikeaan laitaan tulee kaameat holetsut silmukoita poimittaessa, vasen laita ihan siisti. Tähän oli joku hikhikhikkabarbakikka mutten muista mikä. Apua?














Yksi aamuherätys, ja sitten 2 vkoa lomaa. JEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

torstaina, toukokuuta 11, 2006

Miekii!

* Haluan kalapeiton, kuumeen aiheutti nää ja pahensi tää. Ostin jopa vähän puuvillalankaa testailuja varten. Nyt pitäisi siis aloittaa kalakokeet.

* Ostin vihreänkirjavaa virolaista villalankaa Tullintorin Pellavakaupasta, niinkuin ainakin hän ja muistaakseni myös hän. Pellavapuodissa oli langat ja hahtuvat 30% halvennuksessa, ja paljon kankaita puoleen hintaan. Koti-kotiin taitaa tulla pellavaiset istuinpehmusteen päälliset verannalle.

* Haluan vastata tähän meemiin, vaikkei kukaan haastanutkaan (silloin en todennäköisesti olisi vastannut, taidan olla vähän vastarannan kiiski; kalajuttu siis tämäkin).

Neljä työtä, joita olen elämäni aikana tehnyt
1. kioskin "täti"
2. kotiorja (aka au-pair)
3. kirkon opas
4. asiakaspalveluhenkilö

Neljä paikkaa, joissa olen asunut
1. Iitti, Kymenlaakso, Suomi
2. Membury, Devon, Iso-Britannia
3. Tampere, Pirkanmaa, Suomi
4. Venetsia, Veneto, Italia
Neljää enempää ei noita olisi ollutkaan

Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella
-tällä hetkellä pyörivistä (vähän lisää haastetta nääs)
1. Teho-Lost-osasto (epätoivoinen yritys seurata molempia nytkin käynnissä)
2. Strömsö
3. Melkein mikä tahansa englantilainen draama tahi komedia, poliisisarjat uppoaa vähän heikommin (paitsi tietenkin Christie-sarjat jotka ovat ihan huippua)
4. Tyttökullat, nyt vielä parempi kuin silloin kakarana, DVD:tkin himottavat

Bonus. Laitetaan tähän yksi radio-ohjelmakin: Yle 1:n Lampaanviulu. Ei ikinä uskoisi että ruokaohjelma radiossa toimisi, mutta se on ihan loistava; ruoanlaittoa, suomalaisia kulttuuripersoonia ja mielenkiintoista (pääosin klassista) musiikkia.

Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla
Aikajärjestyksessä taaksepäin "oikeat" lomat; eli kesto väh. 1 vk
1. New York
2. Italia: viikko Rooman seudulla ja viikko Napolinlahden rannalla Vico Equensessa; ihanassa pikkukaupungissa lähellä Sorrentoa
3. Norjaa ristiin rastiin; Oslosta Bergeniin, ja siitä sitten ylös Lofooteille ja Västeråleneille miekkavalaita töllistelemään
4. Groningen - Pariis - Normandia -turnee. Hollannissa natiiviystävällä kylässä, Normandiassa 2 vkoa vuokratussa talossa keskellä maaseutua, jumalaisten juustojen ja suunmukaisten siiderien kotiseudulla

Neljä internet-sivua, joilla käyn päivittäin
1. Google
2. Blogilista
3. Popcap-pelisivut, olen Bonnie's Bookstore koukussa
4. Imdb (melkein päivittäin)

Neljä lempiruokaani
Tää on foodielle mahdoton tehtävä...
1.Liha; valitettavasti. Lampaankyljykset, naudanpihvi medium miinus, saltimbocca romana, joulukinkku, äidin lihamureke, chili con carne, pekingin ankka...
2. Jälkiruoka; varsinkin jos siinä on suklaata
3. Salaatti jossa on uunissa rosmariinin ja muiden yrttien kanssa paahdettua bataattia, rucolaa, homejuustoa, pinjansiemeniä ja salottisipulia.
4. Yakisoba; japanilainen nuudeliruoka

Neljä paikkaa, joissa mieluummin olisit juuri nyt
1.Jossain ulkomailla; tämän hetkisessä matkakuumeessä melkein mikä tahansa paikka kelpaisi
2. Koti-kotona maalla ihmettelemässä silmissä vihertyvää luontoa
3. Omassa, isommassa ja nätimmässä asunnossa
4. Pariisissa. Toujours Paris. Toistaiseksi ainoa kaupunki joka on kertakaikkiaan hullaannuttanut ensisilmäyksellä.

---

Muita kopioimatta osasin sentään ostaa Eurokankaasta henkäyksen ohutta silkki-puuvullakangasta josta pitäisi tulla joku tunikan tapainen. Jos vaikka lomalla kerkeäisi ompelemaan...


maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Yleistä löpinää, ei kuvia; ainakaan omia

Mitäs muuta olen puuhaillut älykkäiden älykkyystestien lisäksi? En paljon mitään. Edelleen raavituttaa ja kahvituttaa, työ nyt lähinnä ja se vie energiaa ja intoa kaikelta muulta. Lisäksi ärsyttää se että kuvittelin saavani vihdoin kuvia puhelimen kamerasta tänne, mutta typerä USB-piuha ei kättele tietsikassani olevan Win98:n kanssa, pitäisi olla Win98 SE. Vaikuttaa taas joltain salajuonelta humanistiparan riesaksi.
Oranssi baskeri sentään valmistui aikaa sitten ja kerkesin sitä käyttämäänkin ennen kuin helteet tulivat. Kyllä se varmaan on parin viikon päästä taas tarpeen, pidän silloin 2 vkoa kesälomastani ja eiköhä
n silloin sada räntää tmv.
Katsoinpa tässä äskettäin leffan joka oli varsinaista baskeripornoa. Leffa oli
nimeltään Linnanneidot (I Capture the Castle), perustuu kirjaan Linnanneidon lokikirja. Sijoittuu 30-l. Englantiin, kivoja vaatteita enemmänkin ja ainakin 3 erilaista neulottua baskeria. Eikä leffakaan ollut ihan huono, tosin ei nyt vedä vertoja (tietenkään) kirjalle, jota suosittelen kaikille akuuttiin romantiikan ja nostalgian nälkään. Tai ehkä kannattaa eka katsoa leffa ja sitten lukea kirja.




















Musta villatakki on yhden hihasauman + nappien ompelua ja kaula-aukon reunuksen neulomista vaille valmis. Nyt tarvittaisiin vaan vähän viileämpää keliä että viitsisi tarttua kasaan alpakkaa.
S&M-huivi on edennyt n. 45 cm mittaan. Kyseessähän on siis kevään IK:n Trellis johon joku sadistisuunnittelija on keksinyt sen "neuloseitsemänyhteenjätäpuikolle - langankierto - neuloneseitsemänuudelleenyhteenjätäpuikolle - toinenlangankierto - javieläkerranpojatseitsemänyhteen", ja jota sitten eräs masokistineuloja rupesi tekemään sairaan ohuesta puuvillalangasta joka ei jousta yhtään. Tuon kombon tekeminen lisäpuikkoineen ja naaman vääntelyineen näyttää ilmeisesti sen verran kummalta että joku "täti" Tammelan torin Kahvikeitaassa kysyi että virkkaanko vai neulonko. Jep jep.

EDIT: Koetan pistää kurittomat baskerikuvat ruotuun.

Hip-hei, olen nero!

Edit: Epä-älykkyystesti poistettu, ettei kukaan muu tuhlaa aikaansa moiseen ;-)