torstaina, toukokuuta 11, 2006

Miekii!

* Haluan kalapeiton, kuumeen aiheutti nää ja pahensi tää. Ostin jopa vähän puuvillalankaa testailuja varten. Nyt pitäisi siis aloittaa kalakokeet.

* Ostin vihreänkirjavaa virolaista villalankaa Tullintorin Pellavakaupasta, niinkuin ainakin hän ja muistaakseni myös hän. Pellavapuodissa oli langat ja hahtuvat 30% halvennuksessa, ja paljon kankaita puoleen hintaan. Koti-kotiin taitaa tulla pellavaiset istuinpehmusteen päälliset verannalle.

* Haluan vastata tähän meemiin, vaikkei kukaan haastanutkaan (silloin en todennäköisesti olisi vastannut, taidan olla vähän vastarannan kiiski; kalajuttu siis tämäkin).

Neljä työtä, joita olen elämäni aikana tehnyt
1. kioskin "täti"
2. kotiorja (aka au-pair)
3. kirkon opas
4. asiakaspalveluhenkilö

Neljä paikkaa, joissa olen asunut
1. Iitti, Kymenlaakso, Suomi
2. Membury, Devon, Iso-Britannia
3. Tampere, Pirkanmaa, Suomi
4. Venetsia, Veneto, Italia
Neljää enempää ei noita olisi ollutkaan

Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella
-tällä hetkellä pyörivistä (vähän lisää haastetta nääs)
1. Teho-Lost-osasto (epätoivoinen yritys seurata molempia nytkin käynnissä)
2. Strömsö
3. Melkein mikä tahansa englantilainen draama tahi komedia, poliisisarjat uppoaa vähän heikommin (paitsi tietenkin Christie-sarjat jotka ovat ihan huippua)
4. Tyttökullat, nyt vielä parempi kuin silloin kakarana, DVD:tkin himottavat

Bonus. Laitetaan tähän yksi radio-ohjelmakin: Yle 1:n Lampaanviulu. Ei ikinä uskoisi että ruokaohjelma radiossa toimisi, mutta se on ihan loistava; ruoanlaittoa, suomalaisia kulttuuripersoonia ja mielenkiintoista (pääosin klassista) musiikkia.

Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla
Aikajärjestyksessä taaksepäin "oikeat" lomat; eli kesto väh. 1 vk
1. New York
2. Italia: viikko Rooman seudulla ja viikko Napolinlahden rannalla Vico Equensessa; ihanassa pikkukaupungissa lähellä Sorrentoa
3. Norjaa ristiin rastiin; Oslosta Bergeniin, ja siitä sitten ylös Lofooteille ja Västeråleneille miekkavalaita töllistelemään
4. Groningen - Pariis - Normandia -turnee. Hollannissa natiiviystävällä kylässä, Normandiassa 2 vkoa vuokratussa talossa keskellä maaseutua, jumalaisten juustojen ja suunmukaisten siiderien kotiseudulla

Neljä internet-sivua, joilla käyn päivittäin
1. Google
2. Blogilista
3. Popcap-pelisivut, olen Bonnie's Bookstore koukussa
4. Imdb (melkein päivittäin)

Neljä lempiruokaani
Tää on foodielle mahdoton tehtävä...
1.Liha; valitettavasti. Lampaankyljykset, naudanpihvi medium miinus, saltimbocca romana, joulukinkku, äidin lihamureke, chili con carne, pekingin ankka...
2. Jälkiruoka; varsinkin jos siinä on suklaata
3. Salaatti jossa on uunissa rosmariinin ja muiden yrttien kanssa paahdettua bataattia, rucolaa, homejuustoa, pinjansiemeniä ja salottisipulia.
4. Yakisoba; japanilainen nuudeliruoka

Neljä paikkaa, joissa mieluummin olisit juuri nyt
1.Jossain ulkomailla; tämän hetkisessä matkakuumeessä melkein mikä tahansa paikka kelpaisi
2. Koti-kotona maalla ihmettelemässä silmissä vihertyvää luontoa
3. Omassa, isommassa ja nätimmässä asunnossa
4. Pariisissa. Toujours Paris. Toistaiseksi ainoa kaupunki joka on kertakaikkiaan hullaannuttanut ensisilmäyksellä.

---

Muita kopioimatta osasin sentään ostaa Eurokankaasta henkäyksen ohutta silkki-puuvullakangasta josta pitäisi tulla joku tunikan tapainen. Jos vaikka lomalla kerkeäisi ompelemaan...


4 Comments:

Blogger Ziina said...

täällä iitissä on tosi kaunista:)

pe toukok. 12, 10:58:00 ap.  
Blogger KirsiÄr said...

Mulla taas on joku ranskisgeeniesto, kamala vastahakoisuus mennä Paraisiin. Ikinä.

Minä olen siirtänyt sen Pellavasopen varaston pikkuhiljaa meille, töihin ja kotiin, vyyhti kerrallaan. Omistaja sanoi, etä lankaa saattaa olla tulossa enemmänkin myyntiin, vaikka nämä pinkit ja vihreät tulivat kai ihan vahingossa ja pyytämättä.

la toukok. 13, 03:55:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Ziina: No hyvä, olenkin jo vajaan viikon päästä tulossa kirkolle lomailemaan.
KirsiÄr: Mäkin olen miettinyt mikä siinä Pariisissa oikein iski. En ollut enää mikään teini (25-v.) kun kävin ekan kerran, ja muutenkin aina ollut suuntautukseltani anglofiili. Kirjanystävän kannattaa mennä kaupunkiin vaikka vain Shakespeare & Co -kirjakaupan takia. Ootko muuten jo neulonut Viron villasta jotain? Mä en ole päässyt pesemistä pitemmälle, haisi sen varta pahalle.

ma toukok. 15, 04:29:00 ip.  
Blogger KirsiÄr said...

Mä luulen, että se on se ranskalaistyylinen hienonokkaisuus. Työkaveri kehui jotain ranskiselokuvaa, ja tuli mieleeni, että olenko nähnyt yhtäkään ranskalaista elokuvaa, jota voisi kuvailla vaikkapa rohevaksi. En. Kun aina ollaan niin kylddyrelleinä etana nenässä :)

En ole vironvillaa pessyt, mutta kietaisuneuletakkiviritelmä on jo puikoilla. Ja muistinko tarkistaa sitä caugea...eennn. Jotain 21 ja 23 välillä, 3,5:n puikoilla.

to toukok. 18, 04:09:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home