sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Kiiltomatoja ja hämähäkkejä

Yhä hengissä, mutta yleismaailmallinen tympääntyminen vaivaa. Kaikki on vaan plääh! Ei tosin mikään epätavallisin asia tähän aikaan vuodesta. Nautin kyllä lisääntyvästä valosta, auringonpaisteesta ja lumien sulamisesta, mutta silti kevätväsymys painaa. Siinä mielessä olen kyllä täysin syksyihminen, silloin intoa ja virtaa yleensä piisaa. Ehkä tää on syntymäkuukausijuttu; syyskuussa syntyneenä sitä vaan on syksyn lapsi. Enkä mie tykkää kellonkääntelystäkään.

Sormikkaat eivät ole edistyneet yhtään sitten neuletapaamisen. Väri ei oikeasti ole noin neonvihreä, vaan semmoinen keväänvihreä, lanka siis Lanett. Mallineuleessa silmukat "risteilevät" (ilm. neuletermi v -59) oikealle ja vasemmalle joka toinen kerros.


Tämä karvakasa on taas kuuluisa kukkakorisaali. Nyt se rupeaa pikkuhiljaa näyttämään saalilta, vähän aikaa sitten se oli lähinnä Lukitarin lapsi metallisine puikkonipistimineen. Kuvassa se leikkii lampunvarjostinta; oli ainoa keino saada kuviota edes vähän näkyviin.

Malli on tosi mukava ja nopea neuloa. Olen tähän mennessä kuluttanut n. 100 g Novitan Kid Mohairia ja huivi on jo isompi kuin alkuperäinen. Teen tätä vitosen puikoilla, olisi voinut olla isommatkin puikot; olen nyt sitten yrittänyt tehdä mahdollisimman löysää että tulisi sellainen "ilmava" huivi. Toivottavasti pingottaminen tuo tuota kuviota paremmin esiin. Tosi karvaista tuo KM on, mutta ei nyt onneksi ihan hirveästi nöyhtää. Keskiviikkona pitäisi saada postiin että kerkeäisi siskolle ensi viikonlopun Rooman matkalle mukaan.

Mustaa villatakkia syntyi viime viikonloppuna junamatkailessa, enää noin puolet etukappaleesta puuttuu. Nyt se on vaan ollut jäähyllä että ylläoleva valmistuisi ajoissa. Kotopuolessa käydessä kävin myös Korialla Novitan tehtaanmyymälässä, mutta sielläkin kaikki oli tällä kertaa plääh. Pussilankoja tosi huonosti, enkä edes bongannut merino-Woolia niin kuin joku muu (ei mitään muistikuvaa kuka) kertoi sieltä löytäneensä. Mukaan tarttui ainoastaan lisää Kid Mohairia (2,50€/50 g), tällä kertaa haaleanvaaleanpunaista koska tykästyin näihin ja haluaisin kokeilla tehdä jotain vastaavaa.

Toveri-tamperettaret huomio! Jos kaipaatte Suuria Käsityölehtiä, Novitoja, Modia ym. viimeisen n. 15 v ajalta, niitä oli ilmestynyt vinot pinot Lukulaariin (Puutarhakatu), hinta 2 tai 2,50 € kipale. Ostin pari SKL:ää lähinnä kaavojen takia, jos joskus maailmassa innostuisi taas ompelemaan. Tällekin viikonlopulle oli tosin kaksi hamekangasta varattuna, mutta eipähän niillekään mitään ole tapahtunut.


PLÄÄHHH!!!!

3 Comments:

Blogger KirsiÄr said...

Mulla on itseasetettu porttari Lukulaariin. Heikko ihminen ei voi mennä sinne kun heti tulee Lempäälän sivukirjastollinen kamaa mukaan. Ja mitä ne niitä Kid Mohaireja siellä Korialla jemmailee? Panisivat tänne maakuntiin myyntiin. Höh.

ma maalisk. 27, 10:24:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Lukulaarista on aika moni munkin kirjahyllyn opus tullut, varsinkin silloin kun työpaikka oli Hämeenpuistossa. Nyt on vaan hylly niin täynnä eikä isommalle tilaa, että kirjoja saa ostaa vain pakottavassa tarpeessa tai tuliaisiksi (Helsinki on jo tarpeeksi kaukana).
Kid Mohair -trokauksesta voidaan neuvotella jos niitä kaipaat, kunhan taas kotopuoleen suuntaan. Värivalikoima ei ollut mikään häävi, oisko ollut v-pun., v-sin., valk. ja musta.

ti maalisk. 28, 10:54:00 ap.  
Blogger laura said...

Ai niin, mä olin ihan unohtanut tuon silmukkain risteilyn, vaik sitä niin neuletapaamisessa ihailin. Pitää tesmata sitä het johonkin.

ti maalisk. 28, 07:28:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home