perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Kyllä mä oikeasti neulonkin...

Jos joskus kirjoittaisi jotain neulomisestakin. Ei ole vaan ole ollut mitään kauhean mielenkiintoista kerrottavaa; neulon edelleen mustaa pitsivillatakkia, puuttuu vajaat 1,5 etukappaleellista. Puikoilla on myös Jaywalkerit Novita Wool -raitalangasta.













Mutta koska Wool ei todellakaan ole mitään sukkalankaa rupesin miettimään että jotain vahviketta tarvitsisi saada ennen kuin tupean kantapäätä tekemään. KirsiÄr lupasi ystävällisesti Menitassa käydessään katsoa vahvikelankaa mulle. Olihan sitä kuulemna, mutta surkea pieni nöttönen maksoi maltaita ja värit ns. sukkasi (haa-haa). Myyjät olivat suositelleet karhulangan käyttöä. Tänään sitten marssin Koskarin käsityöliikkeeseen karhulankaa ostamaan. Lankaa oli, ihan ilmaista ei sekään (6,55€/200 m), mutta valkoinen väri uppoaa varmaan noihin raitoihin ihan kivasti. Langan hintaa tietysti nosti se että eihän sieltä tietenkään päässyt ulos pelkän karhulangan kanssa. Ostin kaksi kerää vaaleansinistä tarjous Idena Juvelia (2€/50 g) ja kaksi kerää pinkulaa Sisua. Niistä pitäisi joskus tulla näitä:



















Olivat muuten lisänneet lankojen osuutta Koskarin liikkeessä. Oli tullut uutuuksiakin, mm. Regia Silkiä, Dropsin Alpacaa (vain muutamia värejä) ja Silke-Tweediä. Siellä sitten seisoin kengät märkinä omassa kuolalammikossani jälkimmäisen edessä. Olen nimittäin aivan rakastunut tähän:




























Itseni hillitsemisessä kyllä auttoin langan hinta, pyöri jossain 9€/kuukeli tietämillä. Jos ostaisi vaikka kaksi kerää kuukaudessa niin kesällä pääsisi jo neulomaan...

Edit: Tajusin juuri oman idioottimaisuuteni. Kai sitä nyt pääsis neulomaan heti kun on ekan kerän ostanut. Koko takin langat olisi siis vasta kesällä kasassa. Mikään ei satu niin paljon kun oma tyhmyys.

4 Comments:

Blogger Minna said...

Oijoi. Minäkin taisin vähän rakastua tuohon Drops-malliin! :) Huomasitkos muuten, että langanmenekki on aika pieni, joten sikäli hinta ei ehkä olisi aivan pöyristyttävän tähtitieteellinen... Ei niin, että mitenkään yllyttäisin. Kunhan vain raportoin havainnoistani. ;)

pe maalisk. 03, 09:31:00 ip.  
Blogger laurar said...

Huh, kun säikähdin et alpacan hinta olis nykyjään tuollaisissa lukemissa, mut se olikin silke-tweed. Hmm.. pitäisköhän päästä käymään siellä Koskarissa.. Viimeks sieltä ostetut langat on koht neulottu. Oikeesti. Siellä myydään tehokasta pikalankaa, joka ei suostu hautautumaan kaappiin parempien aikojen toivossa.

Ps. Joko muuten oot blogilistalla..?

pe maalisk. 03, 11:50:00 ip.  
Blogger KirsiÄr said...

Toivottavasti karhulanka toimii. Olen kyllä edelleen käytettävissä Menita-kuriirina, jos kaipaat kuitenkin jotain.

Olisi siis sittenkin kannattanut ostaa Regia silkiä, jos Käsityökeskuksen langat kerran neuloutuvat itsestään niin kuin Laura vähän lupailee... Melkein ostin sieltä sellaiset hauskat pipo&hanskat-puikonpitimet eilen, mutta onneksi oli jonoa ja niin säästyivät nekin 4 euroa. Mulla on joku jonokammo nykyisin.

la maalisk. 04, 04:12:00 ip.  
Blogger katinkontti said...

Minna: Dropsin kevään malleissa oli tosi monta kivaa, mutta tuo on ihan ykkönen. Nyt vaan pitäisi hiekkapuhaltaa ruosteet ruotsintaidoista...
Laura: Olitkin Alpacat sieltä jo löytänyt :-) Muistaakseni Kirsi sanoi että hinta oli 5,20€ Menitassakin, eli ilmeisesti uusi vakio. Mun pitsisukat eivät ole ainakaan vielä valmistuneet, pitääkö ohje laittaa samaan pussiin että näin tapahtuu?
Olen jo suomalaiset neuleblogit -ringissä, sitäkö tarkoitat?
Kirsi: Ihan helppo sitä ainakin neuloa mukana, kantapää puolessa välissä. Nyt mietin onnistuisiko saada vahvikelanka vain jalkapohjan puolelle mutta ei päälle. Mä haluaisin säiliöllisen Regia Silkiä, sukeltaa niiden sekaan ja heitellä niitä päälleni. Niin ihanan pehmeää se oli.

su maalisk. 05, 12:12:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home