tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Helsingin herkut

Vietin viikonlopun Helsingissä hummailemassa. Kivaa oli. Olen siitä huono tamperelainen että tykkään ihan hirmuisesti pääkaupungistamme. Perjantaina kävimme pikaisesti ihmettelemässä Kampin ostoskeskusta. Hienohan se oli, paljon kivoja pieniä kauppoja. Ei tosin yhtään lankakauppaa.
Lauantaina tutustuin sitten Hämeentien Priimaan (ilmeisesti, en katsonut nimeä, mutta osui matkalle Kurvista Hakaniemeen kävellessä), Vihreään vyyhtiin ja Menitaan. Priimasta(?) ei mitään tarttunut mukaan, vaikka ihan kiva kauppa olikin. Lähinnä kai "ekan kaupan syndroomaa", eli päivän ensimmäisestä kaupasta ei voi ostaa koska ei tiedä mitä muissa on. Turmalinia olisi ollut paria väriä halvalla (muistaakseni 7€/100 g), mutta molemmat sinisävyisiä eli ei mun juttu. VV:stä ostin bambuiset sukkapuikot (kun kolmosia ei ollut ebenpuisina) ja Onlinie Supersocke 100:a. Menitassa kävi sitten vanhanaikaisesti; menin ihan lukkoon kaiken sen ihanuuden edessä. Hortoilin ja hiplailin eri lankoja n. 1/2 h, ja lopulta ostin 50 g Grignascon Tangoa. No oli kiva nähdä ko. kauppa, ja onpahan nyt joku käsitys mitä kaikkea siellä on. Nyt voi sitten laittaa AVUSTAJAN (Annen termi) asialle. Avustajasta puheen ollen, siskon käännytystyökin ilmeisesti tuotti tulosti, sen varran hartaana hän hiplasi Merinosilk-vyyhtejä.
Tangosta voisi tehdä vaikka nää:




















Muita kauppoja jotka pääsivät osalliseksi pennosistani olivat Tokyokan, Korres-kosmetiikkaliike ja Akateeminen. Jälkimmäisessä selailin kyllä monia käsityökirjoja, muuta loppujen lopuksi päädyin vain kahteen pokkariin; Nancy Mitfordin The Pursuit of Love ja Douglas Couplandin Generation X. Ei siis mitään huippu-uutuuksia, lähinnä kirjahyllyn aukkojen
täyttöä. Aukkoja kirjahyllyssäni on tosin puhtaasti metaforallisella tasolla.
Tuli myös testattua millaista soulfoodia saa Kalliosta. Ihan hyvää oli, kohtuuhintaista perusmättöä. Ei nyt ihan Sylvian sieluruualle vetänyt vertoja, mutta taitaa olla vähän epäreilu vertailukohde. Sijainnisra bonusta, alle 10 min kävelymatka siskoni tykö.

Neulomukset eivät kauheasti edistyneet. Villatakin toinen etukappale on valmis, ja toinen aloitettu, kiitos junamatkojen. Nytkin vaan surffailen netissä, enkä neulo. Vihreät sormikkaat kesken. Jaywalkerit kesken. Siskon synttärilahja aloittamatta, dedis 2 vkon kuluttua. Lal-lal-laa...

P.S. Stockalta saa suklaapullaa! Kiitos ranskis-teemaviikkojen. Suklaapullat rullaa. Joku vuosi sitten Normandian lomalla perustimme jopa suklaapullakultin.
Tässä virtuaalipullaa kaikille, olkaatten hyvät:



4 Comments:

Blogger Ronymaru. said...

I

ti maalisk. 14, 09:29:00 ip.  
Blogger Lappis said...

Suklaapullaaaaa!
Oi mä olen kaivannut noita vuosikaudet, niistä tulee aina "nuoruuteni Pariisi" mieleen. Stockalle tieni vie siis!

ke maalisk. 15, 08:43:00 ap.  
Blogger laurar said...

Siut on otettu ja haastettu http://lauranblogi.blogspot.com/2006/03/todiste-siit-ett-kyll-m-viel-neulonkin.html

ti maalisk. 21, 09:05:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Suklaapullaa!!! Voi, eikö stockka voi lähettää mulle, tai oispa edes ohje...

su marrask. 12, 08:04:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home