sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Porkkanapiirakka

Tässä vihdoin tämä piirakan ohje, joku tätä kysyi lankavaihtajaisissa. Katinkontti saa nyt hetken leikkiä ruokablogia. Ohje löytyi alunperin lIngmannin piimäpurkin kyljestä. Sopii semmoiseen pyöreään peruspiirakkavuokaan.

Porkkana-jauhelihapiirakka
(12 palaa)

1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa
täyte:
4 kuorittua porkkanaa
250 g jauhelihaa
2 rkl voita
2 dl juustoraastetta
1 prk (200 g) creme fraichea
2 kananmunaa
2 rkl makeaa ja vahvaa chilikastiketta
suolaa, valkopippuria, oreganoa

Kauli sulanut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja siirrä se vuokaan. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha voissa, lisää porkkanaraaste ja kypsennä 4 minuuttia. Jäähdytä. Levitä täyte ja juustoraaste pohjan päälle. Sekoita creme fraiche, kananmunat, chilikastike ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.


Yllä oleva kopioitu suoraan ohjeesta, seuraa siis kohta
miun muutokset:
-teen taikinan itse; ei ohjetta, sopivassa suhteessa margariinia, perunamuusihiutaleita, vehnä- ja hiivaleipäjauhoja, vehnäleseitä, suolaa, kylmää vettä.
-korvaan osan porkkanaraasteesta kesäkurpitsaraasteella.
-kasvisversioon laitoin vielä purjoakin. Tumma soijarouhekin kävisi tähän varmaan hyvin.
-sekoitan juustoraasteen muun täytteen sekaan, tulee mehevämpi eikä tule sellaista "juustokantta". Joskus sekoitan muna-creme-sekoituksenkin täytteeseen.
-creme fraichen olen korvannut joskus ruokakermalla/-cremellä
-chilikastiketta lorottelen aika paljon runsaammalla kädellä.
-yrttejäkin olen heittänyt mukaan muutakin, esim. timjami käy hyvin.

Toivottavasti maistuu!

typo-edith

1 Comments:

Blogger Nuttula said...

Kiitos ohjeesta, täytyy laittaa muistiin! Ja jollakulla näyttää olevan samat harrastukset tällä hetkellä kuin itselläkin (viittaan edellisen viestin DVD-kuvaan...).

su helmik. 11, 09:48:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home