torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Möllin-köllin

Onpahan vietetty taas minuueihuvitamikään-kautta. Jotain on sentään tapahtunut, ainakin kamerasta löytyi jotain kuvia...

Haluan tehdä Erika Knightin Tyylikästä virkaten -kirjassa olevan raidallisen peiton. Langaksi olen suuunnitellut Samosta. UFF:in euron päivänä mukaan tarttui samanoloisesta langasta (60% puuvilla/40% tekokuitu) tehty harmaa neule. Pinkki-harmaa kombo on vähän liian kasari-Adidas, mutta ehkä jos sekaan laittaisi tummanruskeata (alkuperäisen mallin Rowanin All Seasons Cottonissa olisi kaunis mokan sävy) ja valkoista. Jostain syystä myös limenvihreä kummittelee jossain sarveiskalvon laitamilla.

UFF:ilta haalin myös villa- ja villasekoitekankaisia vaatteita joista haaveilen sen jonkun japanilaisen tilkkutyökirjan mukaista kolikkopeittoa. Koska kolikkotilkut on ilmeisesti pakko ommella käsin on ilmeisesti tyydyttävä ns. sateenvarjomalliin jonka voi huruutella koneella. Fassetin Tilkkutiessä on muistaakseni yksi kiva malli (missäköhän muuten mun Tilkkutie on...).

Tätä nyt oli sitten vaan pakko ostaa kun sitä kerran oli Vapaa Valintaan tullut. Ei ole vielä oikein löytänyt lopullista muotoaan; pari koetilkkua tehty. Ihanan pehmeää on kyllä, värit vähän pliisut makuuni. Alla oleva pellava? / pellavapuuvilla? pöytäliina myös UFF:ilta eurolla.


Ihastuin Husky Rescuehin aikoinaan kuultuani Summertime Cowboy -kappaleen Strömsössä. Kävin joku viikko sitten katsomassa heitä toisen kerran livenä Klubilla, ja mukaan tarttui paita. En yleensä harrasta bändipaitoja, mutta tässä on täydellinen design yhdistettynä juuri minun väriini. Uuden Ghost Is Not Real -levyn kansilärpykässä oli monta Kustaa Saksi nimisen kuvittajan työtä. Kannattaa tutustua herran kotisivuihin, minä ainakin olen varsin ihastunut.

Keramiikan kanssa on ollut aikamoista takkuamista tämä talvi. Siitä huolimatta sain valmiiksi työn joka on ehkä hienointa mitä olen savesta tehnyt. Kerrankin kaikki meni nappiin; muoto, koristelu, lasitus jne.
Pyöreä rasia, halkaisjia reilu 10 cm, materiali vaalea korkean polton savi, koristelussa käytetty tylliä, viinpulloverkkoa ja vapaata kaiverrusta. Pinnassa rautaoksidia, vahaa, kirkasta ja turkoosia lasitetta.


Sitten vähän sneak previewta mitä tulossa, toivottavasti jo tänä viikonloppuna.

Nämä ovat oikeasti valmiit, päätelty ja kaikkee.

Tämä musta mörkö nousi Fenix-linnun lailla ufo-tuhkasta ja on ihan viittä vaille FO.

Maltatteko odottaa?

5 Comments:

Blogger Maarit said...

Hienoja suunnitelmia, erityisesti se harmaasävyinen tilkkupeittoprojekti, ja lähesvalmiitkin näyttävät varsin mielenkiintoisilta. Tuo pallomainen savirasia on upea! Mainio esine.

to maalisk. 08, 11:16:00 ip.  
Blogger Jatta said...

Kivoja suunnitelmia. Mullakin on peittobuumi..

Husky Rescuen livekeikka ja haastattelut (ylex) kantoi mut tän työillan koettelemuksien läpi. Mielenkiintoinen uus tuttavuus, pitänee seurailla jatkossa.

pe maalisk. 09, 12:48:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Heip! Voitko valistaa tietämätöntä, että kummassa Tampereen UFFissa myydään kankaita? Oon molemmissa käyny vaan nopeesti penkomassa... ihania kankaita, nimittäin :)

pe maalisk. 09, 11:28:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kääk mitä kalloja. Hauska ja kaunis on tuo tekemäsi keramiikkarasia.

Viltin virkkauksesta: suosittelen Cloverin virkkuukoukkua, on meinaan ergonomisempi kuin tavalliset. Kun aattelee kuinka paljon isossa työssä on tekemistä.
Esim. http://tinyurl.com/3224dx

la maalisk. 10, 08:50:00 ap.  
Blogger katinkontti said...

Maarit: Kiitos!
Jatta: Hr on kyllä parasta kotimaista mitä on vähän aikaan tullut, ja koetan parhaani mukaan levittää sanaa.
Lotta: Siis nuo villakankaiset on ihan vaatteita; hameita, bleisereitä, housuja. Verhoja ja sen semmoisia on enemmän siellä Puutarhakadulla, yläkerrassa. Jotain retroja on Hämeenkadullakin.
Ano: Tarkat silmät sinulla :-) Kiitos koukkuvinkistä!

su maalisk. 11, 06:29:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home